X
    Categories: Social Media

Black hat wins (for now)

Δεδικασμένο φαίνεται να δημιούργησε η υπόθεση Μάκη Τριανταφυλλόπουλου κατά Τρωκτικού, σύμφωνα με το τελευταίο.

Η Δικαιοσύνη δέχτηκε τη θέση της Google πως πρέπει να υπερασπιστεί το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και πως δεν υπάρχει κακούργημα προκειμένου να δωθούν οι IPs στον εισαγγελέα.

Αν και είμαστε -προς το παρόν- υπέρ του Τρωκτικού και του κάθε Τρωκτικού, φυσικά είναι ύποπτο το να υπάρχουν blogs ή άλλα media τα οποία ανανεώνονται διαρκώς εδώ και χρόνια χωρίς να φαίνονται να έχουν καμία πηγή εσόδων. Σίγουρα δε θέλουμε άλλους «νταβατζήδες» στην ενημέρωσή μας και ελπίζουμε πως το Τρωκτικό δε καταντήσει έτσι.

Η απόφαση του δικαστηρίου φυσικά ανοίγει το δρόμο και για ανήθικες τακτικές (black hat) στα social media, όπου ανώνυμοι χρήστες μπορούν να ισχυρίζονται ότι θέλουν για πρόσωπα, εταιρείες και brands.

Πιθανόν στο μέλλον, αν η κοινωνική ανάγκη για ανατροπή αυτού του σκηνικού να αλλάξει, όταν υπάρξει άλλη περίπτωση όπου οι ανώνυμες κατηγορίες να είναι πιο ισχυρές.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

View Comments (0)

  • Να πούμε όμως ότι πρόσφατα το Τροκτικό έβαλε google ads στα άρθρα της όχι βέβαια πως αυτό φαίνεται σαν πειστική πηγή εσόδων...

  • Από το στόμα μου το πήρες. Έλεγα να το ποστάρω, αλλά προφανώς ακόμα δεν μας πείθει. Στο μέλλον θα δείξει...

This website uses cookies.