X

Bloggers και Δημοσιογράφοι

Ήμουν σε ένα media event τις προάλλες για το launch μιας νέας μεγάλης εταιρείας.

Οι δημοσιογράφοι το μόνο που θέλανε να μάθουνε ήταν ποιοί ήταν οι μέτοχοι, τι ποσοστό έχει ο καθένας, πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και τι στόχο έχουν για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας.

Οι bloggers ρωτούσαν για τα προϊόντα, αν θα προστεθεί κι άλλη γκάμα, με ποια κριτήρια επιλέγονται τα προϊόντα που μπαίνουν στο ράφι, αν θα έρθουν οι αγαπημένες τους μάρκες.

Οι άνθρωποι της εταιρείας, στο κοκτέιλ πάρτυ που ακολούθησε μίλησαν με όλους. Ένας είπε αυτό που σκεφτόμασταν όλοι «οι μπλόγκερς ρωτήσαν ως καταναλωτές αυτά που θέλουν να ξέρουν οι καταναλωτές»

Και έτσι ακριβώς είναι. Ο blogger είναι προτίστως καταναλωτής. Γι’ αυτό και κερδίζει πιο εύκολα την εμπιστοσύνη των αναγνωστών του. Ο δημοσιογράφος που επέλεξε αυτό που κάνει ως επάγγελμα βλέπει τα πράγματα διαφορετικά.

Χρήσιμα και τα δύο, αλλά για τους καταναλωτές ίσως κάποιες φορές να είναι πιο χρήσιμη η οπτική γωνία του blogger-καταναλωτή.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

View Comments (0)

  • Χμμμμ, κατάλαβα σε ποιο event αναφέρεσαι. Τις περισσότερες φορές σε τέτοια events αυτό συμβαίνει, σχεδόν πάντα από δημοσιογράφο θα ακούσεις 3 στις 4 ερωτήσεις που αφορούν σε νούμερα, στατιστικά, τζίρους κλπ... Χρειάζονται φυσικά κι αυτά, αλλά δεν είναι τα πρώτα στοιχεία που "καίγεται" να μάθει ο καταναλωτής.

  • Νομίζω οι δημοσιογράφοι έτσι δείχνουν ότι έχουν σαν κοινό κάποιους άλλους, όχι καταναλωτές, αλλά ίσως ανταγωνιστές, πολιτικούς (αλλά και από την άλλη πιθανούς εργαζόμενους) που ενδιαφέρονται περισσότερο για αυτές τις πληροφορίες. Είτε για καλό, είτε όχι.

  • Γιώργο πολύ καλό το άρθρο σου και τώρα χαζεύω και το blog σου

  • Thanks man, let me know αν σου αρέσει η όχι. Ασχολείσαι επαγγελματικά με το αντικείμενο;

  • Ναι από το 2008. Απλώς τώρα μετά το στρατό ξεκίνησα και σαν ελευθερος επαγγελματίας. Έπρεπε να είχαμε μιλήσει πιο νωρίς :) . Ετοιμάζω και γω κάτι "ανταγωνιστή" :)

  • Let me know, θα χαρώ να το παρουσιάσω κι εδώ. Πιστεύω στις συνέργειες!

This website uses cookies.