X
    Categories: Facebook

The Facebook 500

O tempora, o mores.

Από το 1955 μέχρι το 2010, όταν μιλούσες για τον αριθμό «πεντακόσια» όλοι γνώριζαν ότι αναφέρεσαι στο Fortune 500.

Εδώ και λίγες εβδομάδες, αυτό ανατράπηκε όταν το Facebook έπιασε τους 500 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Ο αριθμός πεντακόσια σηματοδοτεί μια επιτυχία άξια αναφοράς και στα offline media.

Όταν το facebook είχε «μόνο» 100 εκατομμύρια χρήστες πριν 2 χρόνια, το γνώριζαν λίγοι, κυρίως geeks & techies. Πολλοί μπορούσαν ακόμα να αντισταθούν με την πρόφαση ότι δε το βρίσκουν ενδιαφέρον, δεν το θέλουν, δε το έχουν ανάγκη. Αλλά οι πράξεις της μάζας δείχνουν κάτι διαφορετικό.

Τα άλλα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα βρίσκονται αρκετά χαμηλότερα με το Twitter να έχει ξεπεράσει μόλις τα 100 εκατομμύρια χρήστες και το LinkedIn τα 70. Κανένα από τα δύο δεν χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην Ελλάδα σε σχέση με το πόσο χρησιμοποιείται στο Δυτικό κόσμο. Αντίθετα, στην Ελλάδα είμαστε μάλλον αρκετά heavy users του Facebook.

Στατιστικά μιλώντας, στο Facebook μετράμε 2,8 εκατομμύρια λογαριασμούς στην Ελλάδα και έχουμε ένα ρυθμό ανάπτυξης με περίπου 100.000 χρήστες ανά δίμηνο. Αν τώρα δεν έχεις facebook είναι σαν να μην έχεις κινητό τηλέφωνο πριν 10 χρόνια, όταν είχαν κινητό σχεδόν 3 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα.

Επόμενος στόχος για το Facebook είναι το 1 δισεκατομμύριο χρήστες. Αναμένεται να πιάσει αυτό το στόχο σε ένα χρόνο. Και ίσως μέχρι το τέλος του 2011, το Facebook να έχει μεγαλύτερο αριθμό χρηστών απ’ όσους πολίτες έχει η Κίνα, που αυτή τη στιγμή έχει 1,3 δισ.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.