X
    Categories: Instagram

Διαφήμιση στο Instagram

Και στο Instagram θα αρχίσουμε να βλέπουμε διαφημίσεις, σύμφωνα με ανάρτηση στο επίσημο blog του instagram στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Το Instagram έχει περίπου 160 εκ. χρήστες και πρόσφατα με το νέο feature για videos, πέρα από φωτογραφίες, κατάφερε με μία κίνηση και να ανταγωνιστεί επάξια το Vine που έχει κάπου 50 εκ. χρήστες.

Το ακριβές format των διαφημίσεων δεν είναι γνωστό, ούτε το πώς θα μπορούν οι χρήστες να κάνουν target τους χρήστες. Ας μην ξεχνάμε πως ένας λόγος για την επιτυχία του facebook (ιδιοκτήτη του instagram) ειναι η πολύ καλή στόχευση του κοινού του με ένα καταπληκτικό εργαλείο.

Οι δημιουργοί του instagram ισχυρίζονται πως η εμπειρία των διαφημίσεων θα είναι πολύ καλή και δε θα ενοχλεί τους χρήστες. Εμείς πάλι αναρωτιόμαστε πώς ακριβώς θα γίνεται αυτό.

Προσωπικά σκέφτομαι τρόπους που μπορεί να γίνει αυτό με:

  • sponsored hashtags
  • συμμετοχή των retail points όταν κάποιος κάνει check-in μαζί με ανάρτηση φωτογραφίας
  • αναγνώριση λογοτύπων / προϊόντων μέσα στη φωτογραφία
  • διαφήμιση όχι στο stream αλλά στη διαδικασία ανεβάσματος φωτογραφίας

αλλά μάλλον ο πιο προφανής τρόπος δεν είναι κανένας από αυτούς αφού το instagram έχει αρκετή επιτυχία ώστε να το κάνει πολύ απλά στo stream και να μη χάσει ιδιαίτερα τους χρήστες του.

Πάντως, οι διαφημίσεις θα κάνουν πρώτα την εμφάνισή τους στις ΗΠΑ. Η Ευρώπη δεν είναι ακόμα έτοιμη για κάτι τέτοιο…

 

 

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.