X
    Categories: Viral

It’s not viral unless it is…

Η φράση “It’s not viral unless it is” είναι τυπωμένη πίσω από κάποιες από τις επαγγελματικές μου κάρτες. Ατάκα Αγνώστου.

Και έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα παραδείγματα ατακών που έχουν γίνει viral και δε γνωρίζω κανένα το οποίο σχεδιάστηκε συγκεκριμένα γι αυτό το σκοπό.

Αυτή είναι η μαγεία των social media. Ο καταναλωτής έχει τον έλεγχο. Το φτιάχνεις όσο πιο καλό μπορείς κι αν του καταναλωτή του κάνει κλικ, θα το προωθήσει.

Όπως έλεγε και ο Αριθμολόγος του 11888, ο οποίος στην πραγματικότητα δουλεύει στη Leo και εμπνεύστηκε τη διαφήμιση, δεν το προόριζαν για viral. Αλλά το «Τυχαίο; Δε Νομίζω!» είναι ίσως η πιο πολυφορεμένη ατάκα του Q2 2010.

Όπως έμαθα πρόσφατα από δυο κοπέλες που εργάζονται στον ΟΤΕ, η κίνηση του 11888 αυξήθηκε κατακόρυφα με αυτό το διαφημιστικό. Και εννοείται ότι οι πελάτες πετάνε την ατάκα και στους operators.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

View Comments (0)

  • Δεν θα ήταν όμως ακόμη καλύτερο να πηγαίνει η ατάκα αντίστροφα; Δηλαδή απο τους operators στους πελάτες;

    Αυτό δεν θα ήταν ακόμη ένας τρόπος Buzz και μάλιστα ποιο καλά "φορεμένος;"

  • It’s not viral unless it is!

    Πολύ εύστοχη παρατήρηση! Υπάρχει γενικά μια φιλοσοφία και 2-3 καλές αναφορές σε βιβλιογραφία για το πως μπορείς να φτιάξεις μια ενέργεια για να γίνει viral, αλλά αυτό που λες:

    "Αυτή είναι η μαγεία των social media. Ο καταναλωτής έχει τον έλεγχο. Το φτιάχνεις όσο πιο καλό μπορείς κι αν του καταναλωτή του κάνει κλικ, θα το προωθήσει."

    νομίζω είναι η επιτομή του viral.

    Όσο για το αν το έλεγαν οι operators στους πελάτες, εφόσον έγινε viral και μετά θα είχε πλάκα,,, αλλά πριν δεν έχει κανένα νόημα... άσε που παίζει να το πουν σε καμιά γιαγιά και να αρχίσει τα μπινελίκια επειδή δεν κατάλαβα τι της είπαν :)

    τυχαίο... δεν νομίζω!

  • @Basilakis: Ναι, έτσι θα ήταν καλύτερα όντως. Αλλά όπως λέει και ο φίλτατος @Dimitris οι μισοί δε θα το πιάνανε. Μας νοιάζει; Δε νομίζω! :)

This website uses cookies.