The New Stuff - Suit digital marketing

Messaging apps: ο σύμμαχος της επιχείρησής σας!

Constantina Alkistis Meleti


Τα τελευταία χρόνια, τα Messaging apps ή οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων σημειώνουν αξιοσημείωτη άνοδο. Σύμφωνα με την έρευνα Nielsen’s Facebook Messaging , το 59% των χρηστών χρησιμοποιούν τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων περισσότερο από κάθε άλλη χρονική στιγμή και το 56% αναμένει να χρησιμοποιήσει ακόμη περισσότερα τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων κατά τα επόμενα δύο χρόνια.

Εάν νομίζετε ότι η ανταλλαγή μηνυμάτων απευθύνεται μόνο σε φίλους, σημειώστε ότι το 59% των ερωτηθέντων στην έρευνα Nielsen δήλωσε ότι χρησιμοποιούν εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων για να συνδεθούν με φίλους και οικογένεια. Παράλληλα το 67% δήλωσε ότι αναμένει να στέλνει περισσότερα μηνύματα με επιχειρήσεις κατά τα επόμενα δύο χρόνια, λύνοντας κάθε είδους απορία.

Τι είναι οι εφαρμογές Messaging;

Οι εφαρμογές Messaging επιτρέπουν στους χρήστες να αλληλοενημερώνονται, είτε μέσω προσωπικών μηνυμάτων είτε μέσω ομαδικών μηνυμάτων. Εναλλακτικά, ονομάζονται και εφαρμογές συνομιλίας. Το WhatsApp και το Facebook Messenger είναι από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές messaging.

Αυτές οι εφαρμογές είναι ουσιαστικά μια νεότερη μορφή γραφής.  Χρησιμοποιεί, δηλαδή, τη διασύνδεση της εφαρμογής με το διαδίκτυο για την αποστολή του μηνύματος, ξεπερνώντας τα εμπόδια του παραδοσιακού τρόπου ανταλλαγής μηνυμάτων SMS. Είναι ένας τρόπος για τους ανθρώπους να μένουν σε επαφή χωρίς να επιβαρύνονται με χρεώσεις SMS. Ορισμένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων είναι αυτόνομες υπηρεσίες (π.χ. WhatsApp), ενώ άλλες συνδέονται με ένα πιο παραδοσιακό κοινωνικό δίκτυο (π.χ. Facebook Messenger και Instagram Direct).

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή Μessaging για επιχειρήσεις;

Η επιχείρησή σας θα επωφεληθεί εάν χρησιμοποιεί εφαρμογές messaging, ακριβώς επειδή οι πελάτες σας τις χρησιμοποιούν και αναμένουν να σας βρουν εκεί. Σύμφωνα με το Business Insider, οι τέσσερις κορυφαίες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων έχουν πλέον μια μεγαλύτερη συνδυασμένη βάση χρηστών. Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες στο Facebook Messaging Survey της Nielsen δήλωσαν ότι είναι πιο πιθανό να ψωνίζουν από μια επιχείρηση που θα μπορούσαν να μιλούν άμεσα.

Οι κορυφαίες εφαρμογές αγγελιοφόρων για την επιχείρησή σας

Στο σημείο αυτό, αξίζει να ερωτηθείτε ποια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων εξυπηρετεί αποτελεσματικότερα την επικοινωνία μεταξύ των πελατών και της επιχείρησή σας; Αυτό εξαρτάται από το κοινό στο οποίο επιδιώκετε να απευθυνθείτε και να προσελκύσετε.

WhatsApp

Είναι δεδομένο πως η εφαρμογή σχεδιάστηκε αρχικά ως άμεση αντικατάσταση των SMS. Η επικοινωνία μέσω WhatsApp βασίζεται σε αριθμούς τηλεφώνου και όχι σε συνδέσεις φίλων, όπως το Facebook Messenger. Οι πιο πρόσφατες λειτουργίες όπως η ανταλλαγή μηνυμάτων βίντεο και η κοινή χρήση εγγράφων καθιστούν την υπηρεσία πιο ισχυρή. Σαφώς, όλα τα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω της εφαρμογής είναι κρυπτογραφημένα για ασφάλεια. Γι’ αυτούς τους λόγους, η απήχηση της εφαρμογής αυτής βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Facebook Messenger

Η άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων ενσωματώθηκε αρχικά στην κύρια διεπαφή του Facebook. Τώρα,όμως, αποτελεί αυτόνομη εφαρμογή, αποκαλούμενη ως Facebook Messenger. Προσφέρει την ίδια βασική λειτουργικότητα με το WhatsApp. Aλλά έχει σχεδιαστεί για επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων που συνδέονται ως φίλοι του Facebook. Το ίδιο το Facebook περιγράφει το Messenger ως το «νέο κοινωνικό σαλόνι για τον κόσμο, όπου οι άνθρωποι μπορούν να μοιράζονται, να συνομιλούν, να παίζουν παιχνίδια ή να αγοράζουν πράγματα».

Η πλατφόρμα του Facebook Messenger καθιστά την εφαρμογή ως το κλειδί της επιτυχίας όσον αφορά την αλληλεπίδραση καταναλωτών και επιχειρήσεων. Τρανταχτή απόδειξη αποτελεί το επιβλητικό σύνολο των  20 εκατομμυρίων σελίδων Facebook, οι οποίες είναι ενεργές στο Messenger. Μεγάλο ποσοστό των χρηστών ανταλλάσσουν με επιχειρήσεις περίπου 2 δισεκατομμύρια μηνύματα μηνιαίως. Οι επιχειρήσεις κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέσω αυτοματοποιημένων μηνυμάτων.

Συμπερασματικά, οι εφαρμογές Messaging παρέχουν πολύ πιο προσωπική και άμεση μορφή επικοινωνίας από τα παραδοσιακά κοινωνικά δίκτυα. Γι’ αυτό, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο αναφορικά με την προτίμηση της κατάλληλης εφαρμογής, αλλά και με την επιλογή μιας ικανής ομάδας διαχείρισης της ιδίας.

How To · Social Media

advertising · digital marketing · digital messages · mobile apps

Brand & Marketing Managers

Media

Constantina Alkistis Meleti

Η Κωνσταντίνα Άλκηστις Μελέτη είναι τελειόφοιτη του τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Εργάζεται στον τομέα του Digital Marketing και τρέφει ιδιαίτερο ενθουσιασμό για τα social networks.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting