X

Mr. Yogie

Είμαι στην Πύλο, όπου απολαμβάνω την πρώτη μέρα των διακοπών μου, Μεγάλη Παρασκευή.

Η Πύλος αρχίζει να γεμίζει από κόσμο λόγω έλευσης του πρωθυπουργού στον επιτάφιο, οπότε αποφασίζουμε να μη μπλέξουμε εκεί και πάμε στο διπλανό χωριό, τη Γιάλοβα για φαγητό.

Μετά από ένα πολύ ωραίο ελαφρύ δείπνο στο Απλό Bistro και αναζητώ και κάτι ακόμα. Λίγο παρακάτω πετυχαίνουμε ένα frozen-yogurt-άδικο με την επωνυμία Mr. Yogie. Το μαγαζί είναι ωραίο, ο ιδιοκτήτης του ο Θοδωρής φαίνεται καλό παιδί.

Καθόμαστε να απολαύσουμε το παγωτό στον αυτοσχέδιο καναπέ από παλέτες και βγάζουμε τα κινητά μας για να δούμε τι νέο υπάρχει στη social-media-χώρα.

Εκεί ρωτάω το Θοδωρή αν έχει foursquare το μαγαζί.

«Έχει Facebook. Τι είναι το Foursquare;» με ρωτάει.

Του εξηγώ ότι πρόκειται για ένα social network με έμφαση στο location και στο discovery. Και μετά του εξηγώ σε απλά ελληνικά τη διαφορά μεταξύ του να έχεις Facebook και Foursquare:

Στο Facebook συνήθως θα έχεις αυτούς που είναι πιστοί πελάτες, ντόπιοι. Αυτοί που θα μιλήσουν για το μαγαζί ίσως σε άλλους. Αλλά αυτοί είναι λίγοι. Εσύ που είσαι τουριστική επιχείρηση πρέπει να στοχεύσεις κατά κύριο λόγο αυτούς που είναι εδώ για λίγες μέρες, ίσως και μόνο μία. Άρα το να τους έχει στο Facebook δε βοηθάει και πολύ.

Αντίθετα, στο Foursquare υπάρχει ένα στοιχείο εξερεύνησης. Κάποιος ο οποίος θα έρθει στη Γιάλοβα θα ανοίξει το Foursquare να δει τι υπάρχει εδώ γύρω το οποίο να του κινήσει την περιέργεια ή στο οποίο έχουν πάει φίλοι του. Γι αυτό χρειάζεσαι το Foursquare, επειδή περιμένεις κυρίως να σου έρθουν τουρίστες.

Και τόσο απλά, ο Θοδωρής το έπιασε: Άλλη δουλειά κάνει το facebook και άλλη το 4sq.

Και μετά μιλήσαμε για το TripAdvisor και το Google Maps, επίσης εργαλεία για discovery & exploration, σε αντίθεση με με το Facebook.

Και το παγωμένο γιαουρτάκι ήταν υπέροχο. 🙂

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.