X
    Categories: Social Media

Καιρός για να αλλάξετε password

Δεν είναι σύνηθες για εμάς να μιλάμε για social media αν δεν περιέχεται κάποιο στοιχείο marketing, αλλά θα κάνουμε μια εξαίρεση.

Χτες ήταν μια κακή ημέρα για το LinkedIn, καθώς δημοσιεύτηκαν πληροφορίες πως κάποιοι Ρώσοι hackers έκλεψαν τα passwords περίπου 6,5 εκατομμυρίων μελών.

Στην αρχή, το LinkedIn ανέφερε απλά ότι εξετάζει το θέμα και μετά αναγκάστηκε να το επιβεβαιώσει καθώς τα reports πλήθαιναν.

Δε θα σταθώ στο business κομμάτι για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το site (short-term & long-term) και τις συνεργασίες του, ή για τους μηχανισμούς που είχανε για crisis management, αλλά θα πω πως είχαν καλό response και χρονικά και security-wise, απ’ ότι έχω δει μέχρι τώρα.

Αυτό στο οποίο θα σταθώ είναι πως πολλά άρθρα αμέσως δημοσιευτήκαν σε κλαδικά sites που καλούσαν τους χρήστες να αλλάξουν τα passwords τους άμεσα.

Αυτό που δεν είδα να λέει κανείς είναι πως προφανώς αν έχετε το ίδιο password και σε άλλα sites, τότε πρέπει να αλλάξετε password και εκεί.

Παρόλο που οι Ρώσοι χάκερς έχουν στα χέρια τους μια κρυπτογραφημένη μορφή των passwords και παρόλο που το LinkedIn έθεσε όλους τους χακαρισμένους λογαριασμούς εκτός λειτουργίας μέχρι να αλλάξουν password, τέτοιου είδους περιστατικά είναι οι λόγοι για τους οποιους λέμε ότι δεν πρέπει ποτέ να έχετε ίδιο password σε διαφορετικά websites. Και επειδή πολλοί δεν το ακολουθούν, αντίστοιχα μην δίνετε δικαιώματα διαχειριστή σε pages & apps σε ανθρώπους που δεν το χρειάζονται πραγματικά.

 

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.