X
    Categories: Social Media

Τα κορυφαία ελληνικά τεχνολογικά blogs

Είσαι marketer. Έχεις ένα καταπληκτικό προϊόν και θέλεις να έρθεις σε επαφή με κάποιους bloggers στην Ελλάδα για να τους δείξεις το προϊόν σου; Πώς τα βρίσκεις;

Αν το προϊόν σου είναι τεχνολογικό, σήμερα είναι η τυχερή σου μέρα. Αν δεν είναι, θα πρέπει να περιμένεις κάποια επόμενη ανάρτηση σύντομα.

Τα top 5 τεχνολογικά blogs κατά τη γνώμη μου είναι τα εξής:

xblog.gr: Από τα πρώτα blogs στην Ελλάδα, το ξεκίνησε ο Γιάννης Καρακατσάνης το καλοκαίρι του 2005. Συγκαταλέγεται στα κορυφαία τεχνολογικά blogs, με δυνατό του σημείο τα hands on video με τα τελευταία gadgets που κυκλοφορούν στην αγορά, τα οποία αρκετές φορές εξασφαλίζει αρκετό καιρό πριν την εμπορική τους διάθεση.

techblog.gr: Στις αρχές του 2007 ο δημοσιογράφος Κώστας Βλαχάκης δημοσίευσε το πρώτο άρθρο στο techblog. Μέσα από τις σελίδες του blog προσφέρει καθημερινή ενημέρωση από το χώρο της τεχνολογίας. Συχνά ταξιδεύει στο εξωτερικό για να βρεθεί σε εκθέσεις σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και να ενημερώσει το κοινό για ό,τι νέο παρουσιάζεται στο χώρο.

away.gr: Ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2006 από τον Δημήτρη Καλαβρό, δικηγόρο και entrepreneur. Πρόκειται για ένα weblog-portal μέσα από το οποίο ο Δημήτρης και η υπόλοιπη ομάδα του away καταγράφουν τις σημαντικότερες τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και τα νέα από το χώρο του gaming.

pestaola.gr: Πίσω από αυτό το blog βρίσκεται ο Titanas ή κατά κόσμον Στέφανος Κωφόπουλος, ο οποίος ήταν και ο πρώτος full time blogger στην Ελλάδα. Το pestaola.gr ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2005 και σε αυτό μπορεί να διαβάσει κανείς τα πιο hot stories των ξένων τεχνολογικών blogs, αλλά και να δει βιντεο-παρουσιάσεις κινητών τηλεφώνων και άλλων gadgets.

zero.gr: Το zero του Γιάννη Πουλόπουλο είναι μια πολυσυλλογική προσπάθεια καταγραφής της ελληνικής τεχνολογικής σκηνής. Ο ενδιαφέρον και λιτός σχεδιασμός του blog παραπέμπει και στην πιο χαλαρή καταγραφή πληροφοριών, αφού εδώ δε θα βρείτε όλα τα νέα αλλά μόνο όσα θεωρεί ο Γιάννης πως αξίζουν.

techinsider.gr: ένα site που καθημερινά σκανάρει το ελληνικό διαδίκτυο, βρίσκει τις πιο hot τεχνολογικές ειδήσεις και τις παρουσιάζει στο κοινό του. Μετά το κοινό αναλαμβάνει να τις ψηφίσει και να τις αναδείξει διαμορφώνοντας ουσιαστικά την τεχνολογική επικαιρότητα στην Ελλάδα. Αυτό γίνεται χάρη στην ομάδα του techinsider αλλά και τους ίδιους τους blogger και ιδιοκτήτες τεχνολογικών site που υποβάλλουν στο techinsider τα κείμενά τους.: Ο Σίμος Κοσμετάτος καθημερινά σκανάρει το ελληνικό διαδίκτυο, βρίσκει τις πιο hot τεχνολογικές ειδήσεις και τις παρουσιάζει στο κοινό του, το οποίο τις αναδεικνύει διαμορφώνοντας ουσιαστικά την τεχνολογική επικαιρότητα στην Ελλάδα. Αυτό γίνεται χάρη στην ομάδα του techinsider αλλά και τους ίδιους τους bloggers που υποβάλλουν στο techinsider τα κείμενά τους.

Και ένα bonus: deasy.gr: Η ιδέα του deasy ξεκίνησε το Φθινόπωρο του 2008 και έχει ένα διαφορετικό τρόπο γραφής. Στην αρχική ομάδα του deasy συμμετείχαν οι Δημήτρης Μαλλάς, Περικλής Βανικιώτης, Νεκτάριος Σαρτζετάκης, Φανούρης Δρακάκης, αλλά σήμερα συμμετέχει μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων. Συλλογικό και σίγουρα ιδιόμορφο.

Η καταγραφή αυτή αφορά μόνο στα blogs και εξαιρεί κάποια ενδιαφέροντα user generated media (π.χ. forums) όπως το adslgr.com, τα οποία ίσως κάποια στιγμή καταγράψω ή ίσως τα κρατήσω για να τα χρησιμοποιήσω μόνο σε δικές μου συνεργασίες 🙂

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

View Comments (0)

This website uses cookies.