X

Ο Σκλαβενίτης και τα social media

Μία είδηση που πήραμε από το blog του Σπύρου είναι το ότι η αλυσίδα supermarket Σκλαβενίτης (η οποία εδώ και κάποιους μήνες είναι η αγαπημένη μου, παρόλο που ήμουν Βασιλοπουλικός από γεννησημιού μου), αγόρασε 9 καταστήματα της αλυσίδας Ατλάντικ η οποία πτώχευσε.

Αυτό έγινε λίγο πριν τα Χριστούγεννα και ενώ οι υπάλληλοι της Ατλάντικ ήταν 4 μήνες απλήρωτοι, υπο καθεστώς απόλυσης και χωρίς δώρο Χριστουγέννων.

Ψάχνοντας λίγο παραπάνω το θέμα διαπίστωσα πως ο Σκλαβενίτης είναι ίσως το μοναδικό supermarket που δεν έχει τμήμα marketing και πως δεν διαφημίζεται πουθενά.

Ίσως γι αυτό η τόσο θετική είδηση δεν ακούστηκε στα ΜΜΕ. Δεν μου είναι δύσκολο να φανταστώ αρχισυντάκτες να κόβουν μια θετική είδηση χριστουγεννιάτικα επειδή ο Σκλαβενίτης δεν τα σκάει στο εμπορικό τους τμήμα.

Όμως, εδώ είναι και η μαγεία των social media. Κάτι που έγινε μαθαίνεται από στόμα σε στόμα. Εμένα πιθανόν να μη με έφτανε ποτέ η είδηση αν παιζόταν στην τηλεόραση, γιατί δε βλέπω τηλεόραση. Όμως έτσι με έφτασε. Και εμένα και πολλούς ακόμα.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

View Comments (0)

  • Μπράβο στην εταιρεία Σκλαβενίτης και ειδικότερα στους υπαλλήλους του καταστήματος Γαλατσίου στην Ελευθερίου Βενιζέλου 7. Συγκεκριμένα στις 31/03/2012 αυτόκλητοι φρουροί του νόμου (οι υπάλληλοι του καταστήματος) συνέλαβαν και προσήγαγαν άτομο ηλικίας 50+, ο οποίος αφαίρεσε προϊόντα απο τα ράφια, και τον οδήγησαν με τις μπουνιές τους στην αποθήκη του καταστήματος, όπου και τον συμμόρφωσαν. Άναυδοι οι πελάτες και οι περαστικοί χειροκρότησαν την νέα τάξη πραγμάτων που θέλει τους εργαζόμενους να προφυλάσσουν με οποιοδήποτε κόστος την περιουσία των αφεντικών τους, καθώς και την επιβολή της ένομης τάξης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς φυσικά την παρουσία της διακοσμητικής εκτελεστικής εξουσίας. Μπράβο στους υπαλλήλους της αλυσίδας ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ που η αμοιβή τους περιλαμβάνει εκτός των συνηθισμένων που περιγράφονται από την σύμβαση εργασίας, και υπηρεσία ΝΤΑΒΑΔΩΝ.!!!!!!

This website uses cookies.