The New Stuff - Suit digital marketing

6 e-commerce website tips!

Ισιδώρα Φυτά


Ο σχεδιασμός των προϊόντων και η διάθεσή τους μέσω e-commerce, δεν αποτελεί μέθοδο απόκτησης καλής εμπειρίας των πελατών, αλλά ούτε και προσέλκυσης περισσοτέρων αγοραστών.

Η ύπαρξη ενός αποτελεσματικού e-commerce website, απαιτεί καλά σχεδιασμένες B2C e-commerce στρατηγικές.

Το τοπίο, όσον αφορά την B2C αγορά, μεταβάλλεται κάθε μέρα και έτσι, η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της αγοράς, είναι αυτό που κάνει ένα e-commerce site να ξεχωρίζει.

Επομένως, για μια δυναμική εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου, η εξεύρεση της ιδανικής αγοραστικής εμπειρίας των πελατών, είναι πολύ σημαντική. Ένα e-commerce site πρέπει να λειτουργεί βελτιώνοντας συνεχώς τον ιστότοπο του, με απώτερο σκοπό, τις περισσότερες πωλήσεις.

1 – Δημιουργία mobile friendly website

Μια πρόσφατη έρευνα της Google προέβλεψε ορισμένες πτυχές στην B2C βιομηχανία. Περισσότερο από το 53,67% της B2C αγοράς είναι mobile responsive.

Μεταξύ αυτών, το 90% των πελατών οι οποίοι είχαν μια εντυπωσιακή εμπειρία αγορών, μέσα από την κινητή συσκευή, αγόρασαν από τον ίδιο πωλητή ξανά και ξανά.

Συμπερασματικά, ένας φτωχός ιστότοπος (website), ο οποίος δεν παρέχει mobile experience, δημιουργεί σίγουρη απώλεια πελατών και κατ’ επέκταση εισοδήματος.

Η βελτίωση του χρόνου φόρτωσης της σελίδας, το ευανάγνωστο κείμενο, οι καθαρές εικόνες, το φιλικό περιεχόμενο μικρής οθόνης, είναι μικρά χαρακτηριστικά που κατατάσσουν ένα site, φιλικό προς το κινητό ή αλλιώς mobile friendly.

2 – Ratings and Reviews

Η προσθήκη αξιολογήσεων και σχολίων στον ιστότοπο σας, είναι μια από τις κορυφαίες στρατηγικές e-commerce. Μέσω αυτού, εξασφαλίζεται το conversion rate που αγγίζει περίπου το ποσοστό 270% και αυξάνεται το πελατολόγιο κατά 73%.

Οι αξιολογήσεις και οι κριτικές των πελατών δημιουργούν, εμπιστοσύνη και σχέση στον κόσμο του e-commerce.

3 – Niche προϊόντα, αντί μαζικής αγοράς

Τα προιόντα που χαρακτηρίζονται ως αποκλειστικά και premium, είναι πιο πιθανό να συγκεντρώσουν την προσοχή των πελατών, λόγω της ιδιαίτερης φύσης τους, αλλά και της επιθυμίας των καταναλωτών για την απόκτησή τους.

Παρόλα αυτά, ότι και αν επιλέξει να πουλάει ένα e-commerce site, για να παραμείνει on top στην αγορά, τα προϊόντα του θα πρέπει να έχουν ανταγωνιστική τιμή, συγκρινόμενα πάντα με ίδιας κατηγορίας προϊόντα.

4 – Επιβράβευση πιστών πελατών

Υπάρχουν διάφορα e-commerce websites, όπου μπορούν να διαλέξουν οι πελάτες για να πραγματοποιήσουν αγορές. Είναι καλό και ορθό λοιπόν, να εστιάσουμε στους δυνητικούς μας πελάτες, όχι όμως να αγνοούμε την υπάρχουσα βάση πελατών.

Η ανταμοιβή των πιστών πελατών, ενισχύει την εμπιστοσύνη και τους κάνει να επιστρέφουν στον ίδιο ιστότοπο για τις αγορές τους, παραλείποντας τους άλλους οι οποίοι μπορεί και να προσφέρουν τα ίδια ακριβώς προϊόντα. Οι πελάτες αισθάνονται σημαντικοί και επιστρέφουν σε sites που τους ανταμείβουν.

Καθώς, η πελατιακή βάση αποτελεί το 18% του κέρδους σε site ηλεκτρονικού εμπορίου, τα κουπόνια, οι εκπτώσεις και οι εξαίρετες υπηρεσίες, είναι εύκολοι τρόποι διατήρησης του πελατολογίου.

5- Συνεχής αναβάθμιση και ενημέρωση του website

Οι βελτιώσεις είναι επίσης, μια από τις βασικές πτυχές κάθε εταιρίας ανάπτυξης ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η ενημέρωση της λίστας προϊόντων, η προσθήκη νέων στοιχείων, καθώς και ο συνεχής έλεγχος του ιστοτόπου, όσον αφορά τις σελίδες που απολαμβάνει ο πελάτης να επισκέπτεται το μέγιστο, είναι κάποιοι ακόμα τρόποι διατήρησης της πιστότητας των πελατών.

6 – Καρδιακές σχέσεις με τους προμηθευτές

Στις B2C αγορές, η διατήρηση και ο έλεγχος των προμηθευτών είναι πολύ σημαντικά δεδομένα για επιτυχημένα e-commerce websites.

Η παρακολούθηση του αποθέματος και ο καθορισμός ομάδας επικοινωνίας με τους προμηθευτές, είναι αυτό που κάνει την αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου, να ξεπερνά τον ανταγωνισμό. Ο καλύτερος τρόπος, είναι η ηλεκτρονική διαχείριση και σύνδεση με τους προμηθευτές.

 

E-commerce · Entrepreneurship · How To · marketing · Mobile · Online Marketing · Social Media

ecommerce · eshop · eshops · mobile strategy · mobile-friendly · online shopping · user experience

e-Shops · Small Businesses

E-shop/ Internet Site / Blog

Ισιδώρα Φυτά

Η Ισιδώρα είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Master of Business Administration από το Πανεπιστήμιο Derby της Αγγλίας. Επίσης, είναι κάτοχος του digital marketing diploma του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την τρέχουσα περίοδο εργάζεται ως Media Executive στην εταιρία Monogram.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting