The New Stuff - Suit digital marketing

Shopify: Πωλήσεις μέσα από το Facebook Messenger

Giannis Bazakis


Ήρθε πια η στιγμή, που το εργαλείο Shopify δίνει τη δυνατότητα στους εμπόρους να έρχονται σε άμεση επαφή με τους πελάτες τους, μέσω του Facebook Messenger. Τώρα οι έμποροι μπορούν να πωλούν απευθείας, μέσα από μηνύματα που ανταλλάσσονται μεταξύ των καταστημάτων και των πελατών.

Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: Οι πελάτες, όταν αρχίσουν τη συνομιλία μέσω μιας Facebook Business Page, έχουν τη δυνατότητα μέσω της επιλογής «Shop Now», να χρησιμοποιήσουν το Shopify Messenger Sales, το οποίο θα τους εμφανίσει όλο τον κατάλογο των προϊόντων της συγκεκριμένης εταιρείας. Σας δίνετε επίσης η δυνατότητα να κάνετε μια ολοκληρωμένη αγορά μέσα από το Messenger χωρίς να χρειάζεστε να μετακινηθείτε από αυτό.

1

Το Shopify , όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, αναγνωρίζει τις πολλές δυνατότητες που έχει η χρήση του Messenger, σαν μέσο για απευθείας πωλήσεις, αλλά η εταιρεία θεωρεί ότι είναι ακόμη νωρίς για μια τέτοια εμπειρία αγορών μέσω μηνυμάτων, ιδίως για την αγορά της Βόρειας Αμερικής. Ο διευθυντής παραγωγής του Shopify στην Ασία, Brandon Chu εξηγεί σε μια συνέντευξη:

«Από τη σκοπιά του τελικού καταναλωτή, είναι ακόμα αρκετά νωρίς για να σκεφτεί να κάνει δουλειές μέσω των μηνυμάτων, τη στιγμή που θέλει να έχει διαπροσωπική επαφή με τους εμπόρους, έτσι χρειάζεται κάποιος χρόνος για να συνηθίσει ο κόσμος τη χρήση του

Το ερώτημα όμως είναι, τι είδους λιανική θα είναι μέσω Internet, όπου θα μπαίνετε σε ένα κατάστημα και θα μοιράζεστε με τον έμπορο μερικά προβλήματα ή θα κουβεντιάζετε για το προϊόν που ψάχνετε;

Ο Chu συνεχίζει, ότι “το Messenger είναι ένας πολύ καλός τρόπος επικοινωνίας, δεδομένου ότι επιτρέπει στους εμπόρους να στέλνουν μέσω αυτού την κατάσταση μιας παραγγελίας στους πελάτες τους και έτσι να υπάρχει μια άμεση σχέση, όπως στις απευθείας αγορές μέσα από αυτή την υπηρεσία. Υπάρχουν βέβαια, μερικά πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά της πλατφόρμας που πρόκειται να τα εκμεταλλευτούμε τους ερχόμενους μήνες”, είπε χαρακτηριστικά, όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του shopping μέσω του Messenger.

maxresdefault-1

Το πρώτο είναι οι διαφορετικές επιλογές πληρωμής που ενεργοποιεί η πλατφόρμα 1.2 του Messenger και το δεύτερο είναι η χρήση των web views. Αυτό χρησιμοποιεί ένα νέο χαρακτηριστικό, όπου το Messenger αφήνει τους developers να προσδιορίσουν το ύψος του web view μέσα σε μια συνομιλία. Με λίγα λόγια αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας, διότι σημαίνει ότι μπορείτε να ρυθμίσετε τα web views σε τέτοιο μέγεθος, ώστε να δίνεται η πληροφορία στον πελάτη για αυτό που ψάχνει μέσα από το online store και παράλληλα να έχει ανοικτές τις συνομιλίες μέσω Messenger.

 Ο Chu εξηγεί, ότι τα messaging tools σχεδιάζονται να είναι εύχρηστα και όσο το δυνατόν για περισσότερες πλατφόρμες, ώστε να προσεγγίσουν περισσότερους εμπόρους και επίσης προσθέτει, ότι το Shopify είναι ένας ηγέτης στο ηλεκτρονικό εμπόριο, με στόχο να έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό της Βόρειας Αμερικής.

Ανακεφαλαιώνοντας το Shopify είναι σίγουρα ένας ηγέτης στο ηλεκτρονικό εμπόριο και ιδιαίτερα στην περίπτωση των νέων λειτουργιών (οι τελευταίες εκδόσεις περιλαμβάνουν πληκτρολόγιο iOS) που είναι χρήσιμο για τους εμπόρους που πωλούν μέσω μηνυμάτων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το μεγαλύτερο όμως στοίχημα για το Messenger είναι η εξάπλωσή του, μέσω των κινητών στη Βόρεια Αμερική που αυτό, αν πετύχει, θα έχει αντίκτυπο και σε άλλες αγορές όπως είναι η Ασία.

E-commerce · Facebook · Mobile Marketing · Online Marketing · Social Media

business · digital marketing · Facebook · messanger · Social Media

Brand & Marketing Managers · e-Shops

Giannis Bazakis

Ο Γιάννης είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Keele, Ηνωμένου Βασιλείου. Ενδιαφέρεται για οτιδήποτε σχετίζεται με Digital Marketing. Έργάστηκε επι δίμηνο στην AVIS HELLAS στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και τώρα εργάζεται ως Αccount Εxecutive στη Socialab.

Recently Published

»

Instagram Algorithm: 4 τρόποι για να ενισχύσετε το account σας

»

Πόσο χρόνο αφιερώνεις στο Social Media Marketing;

»

Microsoft Audience Network: το νέο ΑΙ προϊόν της Microsoft

»

Η τελευταία διαμάχη του Facebook θα μπορούσε να αλλάξει θεμελιωδώς την πλατφόρμα και τα ίδια τα Social Media

»

Online Reviews vs Word of Mouth: Ποιο είναι πιο σημαντικό;

»

Account Intern wanted!

»

Πώς η δημοσίευση περισσότερων από τις προσωπικές σας προτιμήσεις μπορεί να ενισχύσει τα αποτελέσματά σας στο LinkedIn

»

6 τρόποι για να ενισχύσετε την παρουσία του Brand σας στο Twitter

»

Η Pinterest ανακοινώνει την επέκταση του γρήγορου Promotion Tool!

»

Το Instagram θέλει να προσθέσει μια νέα επιλογή Q and A Sticker στα Stories