The New Stuff - Suit digital marketing

Έρχονται τα YouTube Shopping Ads!

Mara Havaki


Πώς θα σας φαινόταν αν βλέποντας ένα review video σχετικά με ένα προϊόν/υπηρεσία που σας ενδιαφέρει να έχετε τη δυνατότητα να μάθετε περισσότερα για αυτό ή ακόμα και να το αγοράσετε απευθείας μέσα από το βίντεο χωρίς να ψάχνεστε;

Δε θα χρειαστεί να αναρωτηθείτε για πολύ γιατί σύντομα θα το δείτε live από το video-sharing site της Google. Το YouTube, σύμφωνα με σχετική του ανακοίνωση, έχει ήδη ξεκινήσει τα testings για τα λεγόμενα Shopping AdsYouTube-Shopping-Ads-001

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία σειρά in-video ads τα οποία για αρχή θα εμφανίζονται στα video που εστιάζουν σε κάποιο προϊόν, όπως tutorials, how-to videos ή reviews, θα είναι clickable και θα κινούνται στη λογική των Cards που είχε λανσάρει το network νωρίτερα μέσα στο χρόνο. Δηλαδή, θα συνεχίζει να υπάρχει το αναγνωρίσιμο πλέον “i” στην πάνω δεξιά γωνία των video και μετά το κλικ θα εισέρχονται τα ads στην οθόνη.

To YouTube, έπειτα από έρευνα που διεξήγαγε η Nielsen, αποδείχθηκε πως είναι το πρώτο μέρος στο οποίο καταφεύγουν οι άνθρωποι σήμερα για να δουν και να αλληλεπιδράσουν με videos, όπως και να «ανεβάσουν» το δικό υλικό. Πιο συγκεκριμένα, η θεαματικότητα του YouTube σε ηλικίες 18-49 έχει αυξηθεί κατά 44%, ενώ παράλληλα αυτή της τηλεόρασης του αντίστοιχου ηλικιακού group έχει πέσει κατά περίπου 10%.

Προκειμένου λοιπόν, το video site της Google να εκμεταλλευτεί αυτή την τροπή του viewership επιθυμεί να προσφέρει καλύτερη εμπειρία στο χρήστη, αλλά και περισσότερες επιλογές τόσο στους διαφημιζόμενους όσο και στους video creators. Έτσι, προχώρησε στη δημιουργία interactive videos. Ξεκίνησε με το λανσάρισμα των YouTube Cards, ώστε να μοιράζουν οι διαφημιζόμενοι πληροφορίες σχετικά με το προϊόν τους απευθείας μέσα από το βίντεο και σε όλες τις οθόνες.YouTube-Shoppable-Videos-Awesome-Stuff-Week-Brad-HallΤώρα, το YouTube κοιτάει να πάει αυτές τις κάρτες ένα βήμα παραπέρα εμφανίζοντας click-to-buy ads μέσα στα partner videos, τροποποιώντας οποιοδήποτε product-focusing video στην πλατφόρμα σε μία εικονική βιτρίνα. Ακόμη, η τιμολογιακή πολιτική που φαίνεται πως θα επικρατήσει σε αυτά τα ads θα είναι ίδια με αυτή των Google Shopping Ads, δηλαδή pay-per-click.

Συμπερασματικά, το YouTube θέλει να συνεχίσουν οι διαφημιζόμενοι να προωθούν τα προϊόντα τους μέσω videos στην πλατφόρμα του, αλλά και οι creators να συνεχίσουν τη δημιουργία product-focusing videos, οπότε τα Shopping Ads είναι ένας τρόπος να το πετύχει. Κι αυτό γιατί προσφέρει και στους δύο ενδιαφερόμενους μία νέα δυνατότητα monetization αυτών των video.

Εδώ είμαστε και θα περιμένουμε…

News · Online Marketing · Tools · YouTube

ads · in-video ads · youtube · youtube shopping ads

Agencies · Brand & Marketing Managers

Mara Havaki

Η Μάρα κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανακάλυψε τη δυναμική που κρύβει ο κλάδος του Marketing. Μετά την αποφοίτησή της, την κέρδισε ολοκληρωτικά ο χώρος του digital, στον οποίο και δραστηριοποιείται έκτοτε. Τα τελευταία δύο χρόνια εργάστηκε στη Socialab ως Marketing & PR Manager, ενώ παράλληλα είχε αναλάβει και την αρχισυνταξία του Suit.gr.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting