The New Stuff - Suit digital marketing

YouTube: Τα βίντεο 360 μοιρών είναι εδώ!

John Kavvadias


Τον τελευταίο καιρό το Facebook έχει μπει στον τομέα των βίντεο κοιτώντας στα μάτια τo YouTube. Στην αντίπερα όχθη, το YouTube αποφάσισε να αποδείξει για ακόμα μία φορά ποια είναι η top πλατφόρμα αναπαραγωγής video, λανσάροντας ένα νέο feature που θα απογειώσει το user experience στα ύψη. Με ανακοίνωση της Google, το YouTube πλέον παρέχει τη δυνατότητα υποστήριξης video 360 μοιρών.

youtube-360-degrees-video
Πιο αναλυτικά, οι χρήστες θα μπορούν να περιστρέψουν τα ειδικά διαμορφωμένα videos προς διάφορες κατευθύνσεις από το κουμπί περιήγησης στο πάνω αριστερά μέρος της εικόνας. Η νέα αυτή δυνατότητα παρέχει στο χρήστη την αίσθηση πως βρίσκεται μέσα στο video, μιας και η εικόνα είναι πιο αληθινή από ποτέ.

Το λανσάρισμα των ευρυγώνιων καμερών είναι το επόμενο “big thing” στον χώρο της φωτογραφικής μηχανής και της βιντεοκάμερας. Η Google έχει έρθει ήδη σε συνεργασία με εταιρείες στο συγκεκριμένο χώρο για τη συμβατότητα αλλά και τη διευκόλυνση δημιουργίας και «ανεβάσματος» ευρυγώνιων videos στο YouTube. Μέχρι στιγμής, οι βιντεοκάμερες που είναι συμβατές με το YouTube είναι: η Bublcam, η Giroptic 360cam, η IC Real Tech Allie Kodak SP360 και η Ricoh Theta.

youtube-360-degree-video

Ο κόσμος πλέον θα μπορεί να ζήσει την εμπειρία των σφαιρικών videos 360 μοιρών χρησιμοποιώντας το Google Chrome για υπολογιστές και την εφαρμογή YouTube σε Android tablets και smartphones, όπου οι χρήστες θα πρέπει να μετακινούν τις φορητές τους συσκευές γύρω από διαφορετικές γωνίες κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής τους. Στο σύντομο μέλλον το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο και για συσκευές iOS, αλλά και για άλλες πλατφόρμες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τo νέο αυτό feature βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, καθώς η ποιότητα των videos δεν είναι η μέγιστη δυνατή σε σχέση με τα κανονικά. Αυτό βεβαίως ενδέχεται να αλλάξει, όσο η παραγωγή τέτοιων videos συνεχίζει να εξελίσσεται.

Βλέπουμε λοιπόν, πως ένα ακόμα βήμα προς την απόλυτη εικονική πραγματικότητα έγινε καθώς, όπως πολλές φορές έχουμε επαναλάβει στο παρελθόν, το μοναδικό user experience είναι αυτό που τελικά εντυπώνεται στο μυαλό του χρήστη και τον φέρνει κάθε φορά λίγο πιο κοντά στο εκάστοτε brand.

Προς το παρόν, υπάρχουν μετρημένα διαθέσιμα τέτοιου είδους videos, αλλά όπως φαίνεται σύντομα θα πολλαπλασιαστούν.

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μία πρώτη γεύση! 🙂

[youtube= https://www.youtube.com/watch?v=scL_bXF7k_Q]

 

[youtube= https://www.youtube.com/watch?v=NdZ02-Qenso]

 

[youtube= https://www.youtube.com/watch?v=t99N223fqCo]

Advertising · Future · Video · YouTube

360 · online marketing · video · youtube

Brand & Marketing Managers · Directors / Senior Management

John Kavvadias

Ο Γιάννης Καββαδίας σπούδασε Marketing στην Αγγλία, όπου έχει λάβει τον τίτλο του Master of Science. Έχει αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία σε Αθήνα και το Λονδίνο σε εταιρείες FMCG. Άρχισε την ενασχόληση του με το ψηφιακό μάρκετινγκ, στη Socialab.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting